I år er det 175 år siden Grundloven trådte i kraft. Den religiøse kamp var et af de mange slag, der blev vundet overfor Kongens enevældige magt over Danmarks befolkning. Ikke alle frihedstiltag skete på én gang.
Afvigelser i forhold til den officielle tro var dog noget, der allerede i begyndelsen af 1800-tallet var begyndt at ulme. Det var blandt andet præstens enerolle, udlægningen af biblens ord og dåbens betydning, som
gav dønninger i de danske menigheder.
Tårnby blev efter 1849 en af kamppladserne om sjælene – særligt i Sundbyøster og Sundbyvester, hvor mange af hovedstadens tilflyttere slog sig ned. Opbruddet ved at bevæge væk fra den vante egn, kunne også flytte på andre værdier. Der var et stort opsøgende missionsarbejde inden for mange kristne retninger i området.
Er skrevet og redigeret af Lone Palm Larsen.
Frihed til Tro – Grundloven og religionsfrihed
Rettelser til fotoet på side 17:
Billedet er fra omkring 1946-47, da nogle af børnene er født i starten af 1940erne.
Sæt gerne navne på børnene se foto B4954 i arkiv.dk og skriv de børn, du kender navnet på. Ud fra hvilken række eller det tøj de har på. Arkivet har en navneliste, som ikke helt kan passe.
Tilføjelse til fotoet på side 22:
Foruden at deltage i Indre Missions 75-års jubilæum i 1940, deltog Mogens Strunge også i et grundtvigsk konvent i København den 13. oktober 1938. Se Birgit Strunges dagbog https://strunge.taarnbybib.net/torsdag-d-13-oktober/