Tårnby Kommune har mange veje, som har eksistereret "altid". Nogle gange har man en idé om hvorfor veje har fået sit navn, andre gange fortaber det sig i historiens glemsel.
Disse veje kender vi dog historien bag.
Skøjtevej
Vejen fører til havnen, hvor man i gamle dage lod kvæg og får m.m. transportere til Saltholm i en fladbundet bådtype kaldet skûtsje på frisisk og en tjalk på hollandsk - fordansket til skøjte. Båden stikker ikke dybt i vandet og passer godt til vandet omkring Amager og Saltholm. Der har været mange andre typer mindre, et sejlskib med kun en mast og et fladbundet skrog, som alligevel kunne rumme meget. Der findes lignende gamle danske både i samme flade type.
Stillingsbetegnelsen skøjtefører møder man bl.a. i kirkebogen over svenskere i Tårnby sogn i 1769.
Th. Philipsensvej
Vejen blev anlagt omkring 1930. Den er opkaldt efter kunstmaleren Theodor Philipsen, der er berømt for sine fremragende dyremalerier fra Saltholm. Philipsen levede fra 1840-1920. Det var ì begyndelsen af 1880erne, at han opdagede det specielle lys, der er på “Holmen”.
Han blev en kendt person i Kastrup og boede på Kastrup Værk i de perioder, han tog til Saltholm og i øvrigt malede andre steder i vores kommune. Han spillede l’hombre med de lokale på havnecafeen, skrev postkort til sine venner i Kastrup, når han var i Paris eller Rom. Han lærte fru Tønnesen på Holmegården at lave italiensk mad og at udnytte de mange champignons, der var på øen.
Flere af Th. Philipsens malerier og tegninger kan ses på Kastrupgårdsamlingen.
Thyges Vænge
Vejen og boligbebyggelsen Thyges Gård er sandsynligvis opkaldt efter fiskeren Thyge Nielsen, der var født i Tårnby Sogn i 1818. Han har også lagt navn til en mindre havn ved Maglebylille, som han byggede sammen med en anden fisker i 1858.
Thyge Nielsen levede stadigvæk i 1901 i følge folketællingen fra samme år. Det fremgår i øvrigt, at han i 1840'erne havde været en tur i Amerika.